HALLOWEEN

Halloween, het wordt anders dan anders!
Eerbeek, Dieren, Loenen… Griezelig gezellig!
Halloween Eerbeek is de afgelopen jaren een begrip geworden in de regio. Ook komend najaar keert Halloween griezelig goed terug. Maar wel op een volstrekt andere manier dan de afgelopen jaren het geval was.
Het nieuwe event wordt gezamenlijk georganiseerd met Loenen, Eerbeek en Dieren. De stoomtrein die deze dorpen verbindt vervult een belangrijke rol. Op- en rond de diverse stations en dorpen staat de Halloweenbeleving centraal. Voor iedereen is er iets te beleven. Op zaterdag 21 oktober worden de dorpen Loenen en Eerbeek aan elkaar verbonden door de Ghost Train. Een week later, op 28 oktober, is de beurt aan Eerbeek en Dieren.
Belangrijke verandering ten op zichte van voorgaande jaren:
Er wordt geen MTB-ride georganiseerd!
Op deze website zal de organisatie alle voor het evenement noodzakelijke informatie plaatsen om deel te kunnen nemen aan Halloween in de regio. Deze informatie wordt steeds vernieuwd en aangevuld naar gelang het event dichterbij komt en er meer duidelijkheid te geven is.
Wat wordt er dan allemaal wel georganiseerd?
Zomaar een greep uit een aantal evenementen:
 • Allereerst rijd de trein van ‘s middags 14.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur tussen de dorpen zoals hiervoor genoemd. Een dienstregeling komt later nog beschikbaar. In- en rond de trein kun je Halloween ervaren, ruiken en proeven…
 • Er zal in de dorpen een aantal evenementen zijn die je kunt bezoeken of waaraan je kunt deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan het Screampark zoals dat twee jaar geleden in het Webersbos plaatsvond of aan een sportevenement in Halloween-stijl.
 • Er wordt een wandeling uitgezet waar langs de route spannende verhalen zullen worden verteld door zo mogelijk nog spannender mensen en er gebeuren wonderlijke dingen onderweg..…
 • De Halloween-parade zal niet ontbreken. Hopelijk met nog meer wagens en deelnemers dan afgelopen jaren.
 • In Dieren is in het weekend van 28 oktober o.a. de Halloween-kermis en is de Dierense speeltuin omgetoverd tot een spannend terrein voor spelende kinderen.
Aanmelden vrijwilliger/organisatie evenement
Er komen tal van mogelijkheden om je, vooruitlopend op het event, aan te melden om als vrijwilliger te helpen of om met jouw organisatie of vereniging een evenement te organiseren.
Als je het leuk vindt om met Halloween iets te organiseren met jouw vereniging of organisatie, dan kun je (liefst snel) contact opnemen met de coördinator van het dorp waarin je dit zou willen doen. In samenspraak zal dan worden gekeken op welke manier en waar invulling kan worden gegeven aan jouw/jullie idee. De mailgegevens hiervoor tref je onder Contact.

Vind je het leuk om als vrijwilliger te helpen of te figureren, ook dan kun je je aanmelden. Stuur dan een mailbericht naar het mailadres van het dorp waar je iets zou willen doen.
Als je ergens aan wilt deelnemen vragen wij nog even om jouw geduld. Dit aanmelden kan op een later moment.
Stoomtrein
Op zaterdag 21 oktober rijd de stoomtrein tussen Loenen en Eerbeek en een week later, op zaterdag 28 oktober, tussen Eerbeek en Dieren. De dienstregeling start om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. 
Via deze link is meer informatie te verkrijgen over de VSM. Let op! De dienstregeling voor dit evenement wijkt af van wat u op de VSM-site aantreft.

VSM – Stap in en reis mee! – Eén van de leukste uitjes van Gelderland. (stoomtrein.org)
In de trein, voor de gelegenheid in Halloween ambiance, is per rit plaats voor ongeveer 250 personen. De trein rijdt 6 à 7 keer retour. Zo zal er voor duizenden mensen gelegenheid zijn om met de trein mee te rijden.
Het is de bedoeling tussen de bestaande stations van Dieren en Eerbeek, als ook tussen Eerbeek en Loenen, nog een extra station te maken. Ook daar zal dan een evenement in de directe omgeving te bezoeken zijn.
Helaas is de trein voor dit evenement niet rolstoeltoegankelijk. Belangrijke opmerking vanuit de organisatie is verder dat wij geen plaats-garantie in de trein kunnen bieden. Wanneer je gebruik maakt van de trein en je wil ook terug, houd daar dan rekening mee!
Een maand voor het evenement komt de dienstregeling voor 21 en 28 oktober beschikbaar. Daarbij wordt rekening gehouden met de tijd die benodigd is voor het in- en uitstappen van grote aantallen mensen, het wisselen van richting (‘draaien’) op de stations en het tussentijds bijtanken van water om de stoomcapaciteit op orde te houden. Dit betekent dat het ruim een uur kan duren voordat de volgende trein vertrekt.
In de trein bestaat de mogelijkheid om een kleine consumptie aan te schaffen.

Halloween-Parade
Wie Halloween in Eerbeek zegt, denkt zeker aan de Parade. Een fascinerende optocht van verlichte wagens, verklede mensen en muziek. Vanzelfsprekend keert ook deze traditie terug en kunnen jong en oud dit meebeleven. Als het schemert, de spoken ontwaken, de vleermuizen hun vleugels strekken, dan is het zover……

De organisatie streeft ernaar de Parade groter te laten zijn dan ooit tevoren. Daar ziet het nu al naar uit, maar heb je een wagen waarmee je wil meedoen, of wil je als figurant meelopen in deze optocht, meldt je dan bij de organisatie. Stuur jouw idee , foto’s of gedachten in naar dit mailadres halloweenineerbeek @ actiefeerbeek.nl

Voor de Halloween Parade in Eerbeek zoeken wij per direct handige Harry’s en Hanny’s. Er wordt inmiddels al onderhoud gepleegd aan onze bestaande wagens en gewerkt aan een aantal nieuwe wagens. Ben jij handig met techniek of creatieve aankleding en wil jij een bijdrage leveren aan een geweldige parade in oktober?
Er word op meerdere (mid)dagen en avonden geklust, dus er zijn genoeg mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken.
Meld je dus snel aan via een mail naar vrijwilligers @ actiefeerbeek.nl

Evenementen Loenen (21 oktober 2023)

 • Veldhuizen
  • ATB Spooktocht
  • Activiteit brandweer
 • Wandeling/spooktocht
  • Walking Acts
 • Herenboeren van de Groote Modderkolk
 • Minicamping Molenallee
 • Lonapark
Evenementen Eerbeek (21 en 28 oktober 2023)
 • Huis te Eerbeek
 • Parade
 • Wandeling/spooktocht
 • Voeren van de draak …
Evenementen Dieren (28 oktober 2023)
 • Halloweenkermis
 • Dierense speeltuin

Pompoenen
Halloween en de pompoen horen bij elkaar. Om alle festiviteiten op te luisteren daagt de organisatie u uit. Wie kweekt de grootste pompoen? Een wedstrijd, maar niet alleen voor die ene grote pompoen. Er zal ook een workshop gegeven worden hoe van een pompoen het bekende Halloween-gezicht gemaakt kan worden. Een leuke versiering voor in de tuin of op een centraal punt bij u in het dorp. Maak gezelligheid!
En de pompoen kan ook worden gebruikt om de draak te voeren…..
Als u de groene vingers wil testen dan is het in april/mei de tijd om pompoenzaad in de grond te doen en er vanaf dan tegen te praten……. en niet te vergeten water te geven.
Pompoenzaad is o.a. beschikbaar bij de Welkoop in Eerbeek. Zij bieden u een zakje zaad aan tegen een prima prijs.
 
Kleurwedstrijd
Een bekend illustrator is bereid gevonden een kleurplaat te ontwerpen voor onze kleine Halloween-gasten. Naast het feit dat zo’n kleurplaat natuurlijk bijzonder is om mee aan de slag te gaan, zal de kleine ‘artiest’ op het resultaat beoordeeld worden. Voor de mooiste platen zijn prijzen beschikbaar.

Melding deelname en kosten
Zoals elders op deze site al aangegeven, zal aanmelding voor deelname aan één of meerdere evenementen op een later moment gaan plaatsvinden.
Aan een evenement van deze omvang zijn vanzelfsprekend kosten verbonden. De trein rijdt niet gratis en er worden tal van kosten gemaakt om de Halloween ambiance te realiseren.

De organisatie van dit grote evenement hoopt na afloop van het hele festijn geld over te houden voor diverse lokale- en regionale goede doelen. Er is geen winstoogmerk.
Er zijn betaalde en gratis evenementen. Eén van de betaalde evenementen is bijvoorbeeld de trein. Maar ook andere evenementen kunnen een betaalde toegang verlangen. Voor alle evenementen geldt dat met speciale Halloween munten betaald moet worden. Deze munten zullen vooraf (informatie volgt nog) of tijdens het evenement op de perrons te koop zijn. Met het gebruik van deze munten willen we de toegankelijkheid groot en de prijs betaalbaar te houden. Verdere informatie over de kosten, aankoop vooraf en dergelijke volgt.

Op de verkooppunten tijdens het evenement kunt u (alleen) pinnen.
Social media en publicaties
Via de social mediakanalen Facebook en Instagram houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen over dit evenement.
Deze website zal de meest actuele en relevante en juiste informatie bevatten. Ook handig op de dag zelf als je de informatie nodig hebt.

En natuurlijk verwachten wij dat er de komende maanden herhaaldelijk publicaties zijn in de regionale weekbladen.
Vervoer en parkeren
Een evenement als dit brengt veelal veel mensen op de been.
De organisatie doet allereerst een beroep aan bezoekers om zo veel als mogelijk per fiets te komen.

Komt u van verder, dan zal er zeker ook parkeergelegenheid zijn. De organisatie is op dit moment nog in overleg waar parkeergelegenheid zal komen. Hierover dan ook later meer op deze website.
Horeca
Voor alle horeca in de dorpen geldt dat daar niet betaald zal kunnen worden met de Halloween evenementmunten.
Contact
Voor elk van de organiserende dorpen is er een contact-mailadres.
Heeft u vragen, opmerkingen, wensen, wilt u iets organiseren of vrijwilliger zijn, meldt dit via onderstaande mailadressen.
halloweenineerbeek @ actiefeerbeek.nl
halloweeninloenen @ actiefeerbeek.nl
halloweenindieren @ actiefeerbeek.nl
Herinnert u zich deze nog

2018 – Ghost Town + Parade

2018 – Ride + Party

2018 – Run + Parade